Ferdinand van der Kuip - Dutch design

A designer's page:

Ferdinand van der Kuip

Lees mijn verhaal

Het verhaal achter de ontwerper

Ik geloof in duurzaamheid. 

Ik vind het heel belangrijk om met duurzame materialen te werken. Momenteel gebruiken we alleen extra sterke MDF met lakfolie. Waarom MDF? Zodat er geen boom voor hoeft te worden omgehakt. Waarom lakfolie? Voor een perfecte finish. Iedere keer als ik een kinderbed zie van massief hout denk ik aan  een houthakker met een kettingzaag. Geen fijn idee. MDF wordt ingezameld bij houtbedrijven die het anders toch maar weggooien. Zonde dus. Het is sterk en duurzaam en dus een minimale belasting voor ons milieu. 

Kinderbed hartjes bed 90x200 cm wit met zilveren bolletjes

Een origineel design voor een mooi kinderbed is de eerste stap naar een bijzondere kinderkamer

Na meer dan 20 jaar van tekenen, uitvoeren, verkopen en leveren van honderden kinderbedden zoals de hartjesbedden en sterrenbedden in de peuterbed/peuterbedden maat van 70x150 cm maar ook in tienerbed maat van 90x200 cm, hebben wij nu, op wildkidzz.com, verschillende (veel!) leuke kindermeubels.

Start here
kinderkamer met hartjes wit met lichtroze combinatie: 2-deurs kinderkast en hartjesbedbank 90x200 cm met uitrolbeveiliging

Als kind van 10 drukte ik mijn neus al tegen de etalages van de interieurwinkels in de Utrechtse binnenstad...

Daarna wilde ik nog maar een ding worden: meubelontwerper. Hoewel ik wist dat ik talent had duurde het toch nog wel even voor ik een niveau bereikte dat ik iets kon maken waar ik echt tevreden over was. Op de kunstacademie leerde ik procesmatig te werken waardoor ik niet een heel ontwerp in een keer probeerde te bedenken maar in meerdere stappen. Hierdoor kon ik dingen ontwerpen die ik onmogelijk in een keer kon bedenken. Ondertussen heb ik veel gemaakt en geleerd. Mijn klanten hebben mij altijd duidelijk gemaakt wat ze het leukst of mooist vonden en wat minder of soms ook helemaal niet. Ik heb ook ontdekt dat complexe vormen meer mijn interesse wekten en heb dat gegeven omarmd. Er is nu niets meer dat mij in mijn ontwerpen tegenhoud. Ik voel geen beperkingen meer. Er wacht alleen nog een enorme stapel schets projecten op ontwikkeling en uitvoering. Als er klanten langskomen in mijn atelier dan laat ik altijd ook zien wat nog niet is uitgevoerd en hoop dat ze geïnteresseerd raken en bestellen. In dat geval hoef ik geen ouder werk opnieuw uit te voeren maar krijg ik de mogelijkheid om iets nieuws te maken en te fotograferen.

Na meer dan 20 jaar van tekenen, uitvoeren, verkopen en leveren van honderden kinderbedden zoals de hartjesbedden en sterrenbedden in de peuterbedden maat van 70 x 150 maar ook 90 x 200, kinderkasten, hoogslapers en halfhoogslapers, bedbanken, kinderboekenkasten, kindernachtkastjes, kinderbedden met hartjes en met sterren. 

wildkidzz.com kinderbedden en kinderkamers